ISO-THERM

táblás, társított hőszigetelés

általános leírás:
Az ISO-THERM hőszigetelésre szolgáló egyik (esetleg mindkét) oldalán bitumenes lemezzel kasírozott, tábla alakú expandált polisztirolhab. A kasírozás anyaga csupasz lemez.
A kasírozással (társítással) csökkenthető a hőszigetelő anyag nedvességfelvétele a beépítés során. A kasírozás növeli a hőszigetelő anyag hajlítószilárdságát, lépésállóságát és bizonyos mértékig segíti az aljzat egyenetlenségeinek áthidalását, egyben elősegíti, javítja a vízszigetelő rétegek fogadását.

alkalmazási terület:
Egyenes rétegrendű, egyhéjú melegtetők hőszigetelő rétegeként alkalmazható, ahol a tető lejtése 2% - 8 % között van és a csapadékvíz elleni szigetelés felülete tartósan nem melegszik fel 70 °C fölé, valamint a kész tetővel szemben az éghetőségi követelménynek a polisztirolhab megfelel.

alkalmazási feltételek:
Az ISO-THERM hőszigetelések a teljes tetőfödémre vonatkozó előzetes épületfizikai méretezés és a tetőszigetelés tervei alapján építhetők be. A hőszigetelő elemeket száraz aljzatra kell fektetni.

műszaki jellemzők:

A hőszigetelő réteg anyaga az MSZ EN 13163 szerint készült expandált polisztirolhab teljes választéka.
A kasírozásra alkalmazott termékek az ISO-THERM típusnál ISO-LINE csupaszlemez. A bitumenes ragasztóréteg modifikált bitumen.