Szinte állandó probléma a talajszint alatti helyiségek, pincék, szuterénok, süllyesztett-, vagy talajszint alatt lévő garázsok falainak nedvesedése. Mindamellett, hogy ez rossz közérzetet teremt, a vakolat korróziójával, salétromos só kivirágzással jár. Talaj-, ill. rétegvíz jelenléte időszakos vízbetörést, vízzel való állandó elárasztott állapotot, vagy nedvesedést eredményezhet.

Megkülönböztethetünk új építések esetén, illetve utólagosan készítendő szigeteléseket. Ezek lehetnek negatív és pozitív oldali vízszigetelések. A legjobb, ha van lehetőség a pozitív azaz a szerkezet víz felőli oldalán szigetelni, így kizárva a vizet az épület falazataiból. Ezeket a szigeteléseket akár bitumenes lemez, akár kenhető szigetelések kivitelezésével meg lehet oldani

Általános érvényű szabályok nem léteznek. A negatív oldali szigetelések kivitelezése  azokban az esetekben javasolható, ha a pozitív oldali szigetelés kivitelezése nem gazdaságos, illetve nem kivitelezhető.

Cégünk  a nagy múltú, de Magyarországon eddig kevéssé ismert Spanyol DRIZORO cég termékeit ajánlja a kenhető szigetelések kivitelezéséhez.

A DRIZORO anyagok épületek nedves földszinti lakásainak, pincéinek, medencék, aknák, alagutak padlójának és falainak vízzáró szigetelésére alkalmas, beton, vasbeton, kő, vegyes és tégla szerkezet esetén egyaránt. Alkalmazható talajpára, talajnedvesség, talajvíz, talajvíznyomás esetén is, valamint rétegvíz elleni szigetelésként.

A szigetelés megjelenési formája egy hagyományos vakolatéhoz hasonló( szürke illetve fehér ), de nem engedi át a nedvességet, így kizárja a felület salétromosodását, gombásodását is. A szigetelés után egyéb vakolati rétegek felhordása nem szükséges, a megszilárdult felület ugyanúgy kezelhető, mint egy normál vakolat, vagy beton aljzat, vagyis glettelhető, festhető,  tapétázható, meszelhető, csempézhető, aljzat esetén parkettázható, burkolható .

A DRIZORO termékek széles termékpalettával rendelkeznek a medence szigetelésétől kezdve, a lapos tető szigeteléséig, az önterülő padlótól az injektálható anyagokig.

Honlapunkon csak a legáltalánosabban használt anyagok ismertetőit találja. Amennyiben más anyagokra, illetve felhasználási területekre kíváncsi, kérjük keressen minket elérhetőségeinken

 

- MAXPLUG

 

- MAXREST

 

- MAXRITE-S

 

- MAXSEAL

 

- MAXSEAL FLEX

 

- MAXREST PASSIVE